Camping hacks – 5 tips voor een zorgeloze kampeertrip

Uitzicht op bergen vanuit tent

Trek je binnenkort de natuur in met je tent of camper? Dan wil je natuurlijk optimaal genieten van het kamperen. Met te veel bagage is dat echter lastig. Je bent minder flexibel, sjouwt met onnodig gewicht en je kampeerplezier kan er zelfs onder lijden.

Geen zorgen! Met deze vijf handige tips zorg je ervoor dat je alles meeneemt wat je nodig hebt, zonder dat je kampeeravontuur wordt bemoeilijkt door te veel spullen. Zo ervaar je ultiem kampeergemak en kun je je volledig focussen op de prachtige omgeving en onvergetelijke momenten.

1.   Eén zeep voor alles

Wat nou als er een zeep bestond die je voor vrijwel alles kunt gebruiken? Dat scheelt weer een hele hoop inpakruimte! Dr. Bronner’s maakt dat werkelijkheid. Met de Dr. Bronner’s vloeibare zepen heb je een alles-in-één-oplossing. Deze veelzijdige, eco-vriendelijke zeep is zacht genoeg voor je huid, maar ook sterk genoeg om te gebruiken als schoonmaakmiddel. Hier zijn enkele manieren waarop je het tijdens het kamperen kunt gebruiken:

  • Gezicht en lichaam: gebruik de zeep dagelijks onder de douche of tijdens een snelle wasbeurt bij de rivier of het meer.
  • Haarverzorging: de zeep is ook geschikt als shampoo, waardoor je geen extra producten hoeft mee te nemen.
  • Afwasmiddel: gebruik een kleine hoeveelheid zeep om je kookgerei en borden schoon te maken.
  • Wasmiddel: verdun de zeep met water om je kleding te wassen tijdens langere kampeertrips.
  • Schoonmaakmiddel: gebruik de zeep om je kampeeruitrusting en tent schoon te maken.

Dr. Bronner’s is meer dan een zeepmerk; het heeft een sterke missie om de wereld een betere plek te maken door natuurlijke, duurzame producten te maken die goed zijn voor mens en milieu. Daarnaast zijn de zepen gemaakt van biologische en gecertificeerde fairtrade ingrediënten, zoals extra vierge kokosnoot-, olijfolie-, jojoba- en hennepolie. Zo weet je zeker dat je een ethisch verantwoord product gebruikt.

2.   Veelzijdige afwaszeep

Buiten afwas

Het lijkt misschien simpel, maar afwasmiddel is een ware multitasker tijdens het kamperen. Het is een slimme en handige truc die niet alleen ruimte bespaart in je bagage, maar ook het kamperen stukje gemakkelijker maakt.

Stel je voor: je hebt net genoten van een heerlijke maaltijd bij het kampvuur, maar je merkt dat je favoriete outfit een hardnekkige vlek heeft opgelopen. Geen paniek! Met een beetje afwasmiddel en wat water kun je die vlek eenvoudig behandelen voordat je de kleding wast.

Afwasmiddel werkt dus ideaal als ontvlekker.Daarnaast kun je afwasmiddel gebruiken om je kampeeruitrustig te reinigen. Hier zijn een aantal afwasmiddelen die je kunt vinden in ons assortiment, klaar om je te helpen bij het schoonmaken:

  • Marcel's Green Soap heeft afwaszepen in heerlijke geuren, zoals sinaasappel & jasmijn. Deze is niet alleen effectief, maar ruikt ook nog eens heerlijk waardoor je zin hebt om schoon te maken.
  • Het Sonett Sensitive afwasmiddel is perfect voor mensen met een gevoelige huid, waardoor afwassen geen vervelende klus meer is. Het komt ook verpakt in een handig pompflesje van 300 ml.
  • Voor de handafwas kun je gemakkelijk overschakelen op plasticvrije afwaszeep. Naast het feit dat er geen plastic verpakking nodig is, bespaart een blok plasticvrije afwaszeep ook ruimte in je bagage. Zo ben je niet alleen milieubewust bezig, maar maak je je kampeeravontuur ook nog eens een stukje handiger!

3.   Voor onderweg

Tijdens het kamperen wil je je snel en eenvoudig kunnen opfrissen. Gezichtsdoekjes zijn hiervoor perfect. Ze zijn handig, 100% natuurlijk en milieuvriendelijk.

De Natracare Safe to Flush vochtige doekjes zijn doordrenkt met verzachtende aloë vera en antibacteriële toverhazelaar. Hiermee reinig en verfris je je intieme huid op een veilige manier. Bovendien kunnen deze doekjes veilig worden doorgespoeld zonder het milieu te schaden.

Maar niet alleen volwassenen kunnen profiteren van gezichtsdoekjes. De super zachte Pandoo Flanel gezichtsdoek is ook perfect voor baby's. Het is gemaakt van 100% bamboe en daarmee een duurzaam alternatief voor traditionele babydoekjes. Bamboe groeit snel en zonder pesticiden, waardoor het vriendelijker is voor zowel de planeet als de gevoelige huid van je kleintje.

En vergeet ook niet The Good Roll toiletpapier mee te nemen. Dit toiletpapier is gemaakt van 100% gerecycled papier. Het is niet alleen boomvriendelijk, maar draagt ook bij aan een goed doel. Er gaat 50% van de nettowinst naar de bouw van toiletten in meerdere landen in Afrika. Dus, of je nu onderweg bent of midden in de natuur kampeert, deze producten komen altijd goed van pas voor een fris gevoel en een bijdrage aan een betere wereld.

4.   Zonnebrandcrème in stick

Zorg ervoor dat je huid goed beschermd is tegen de zon, vooral tijdens het kamperen. Je bent namelijk vaak in de buitenlucht. Een handige oplossing voor goede bescherming tegen de zon is het gebruik van zonnebrandcrème in stickvorm. Deze is niet alleen praktisch voor onderweg, maar ook niet vettig, waardoor het gemakkelijk aan te brengen is.

De zonnebrandcrème in stick bevat non-nano zinkoxide, wat volgens experts de veiligste optie is voor bescherming tegen zowel UVA- als UVB-straling. Bovendien is het geurloos en dermatologisch getest, wat het perfect maakt voor mensen met een gevoelige huid.

Dit is waarom een zonnebrandcrème in stickformaat een must-have is tijdens het kamperen:

  • Compact formaat: past gemakkelijk in je tas of zak, zodat je altijd en overal kunt genieten van zonbescherming.
  • Veilig op te bergen: geen gedoe met lekkende flessen of tubes. De stick is gemakkelijk te openen en te sluiten, waardoor je geen zorgen hoeft te maken over morsen.
  • Milieuvriendelijk: de bioafbreekbare kartonnen tube vermindert het gebruik van plastic, waardoor het een duurzame keuze is voor jou en de planeet.

Kies bijvoorbeeld voor de Attitude Sunly Gezichtszonnebrandstick SPF30, perfect voor mensen met een gevoelige huid. Het bevat colloïdaal havermeel om de huid te kalmeren en is geurloos.

Speciaal ontworpen voor de gevoelige huid van baby’s en kinderen is er de Naïf Zonnebrand Stick Baby & Kids SPF50, met een hoge SPF 50 voor maximale bescherming.

Als je liever een heerlijke geur wilt, probeer dan de Attitude Sunly Zonnebrandstick SPF30 Tropisch. Geniet van de heerlijke tropische geur terwijl je je huid beschermt tegen de zon. Een plezierige manier om jezelf te beschermen.

5.   Bescherming tegen muggen

MugNiets is zo vervelend als muggenbeten tijdens het kamperen, toch? Gelukkig biedt Incognito een geweldige oplossing. Deze producten zijn anders dan traditionele muggenwerende middelen. In plaats van insecten af te stoten, camoufleert het de gebruiker door de geurstoffen te maskeren die muggen aantrekken.

De producten van Incognito zijn niet alleen effectief, maar ook vriendelijk voor het milieu. Ze gebruiken ingrediënten zoals citronella en eucalyptus die biologisch geteeld worden zonder pesticiden. De producten zijn ook geregistreerd bij de Vegan Society, dus je kunt erop vertrouwen dat ze diervriendelijk zijn.

Als je op zoek bent naar een betrouwbare bescherming tegen muggen, moet je zeker eens kijken naar de 100% Natuurlijke Insecten Bescherming Spray van Incognito. Deze spray is niet alleen vrij van parabenen en niet getest op dieren, maar het ruikt ook nog eens lekker.

Dus: waarom zou je jezelf nog langer laten lastigvallen door die vervelende muggen?

Ben je toch nog gestoken door een mug? Of ben je verbrand door de zon? Dan is de Weleda Urtica Gel een handig middel om bij de hand te hebben. Deze gel verkoelt en verzorgt de geprikkelde, rode en gevoelige huid na insectensteken of zonnebrand.

Zo ga je plasticvrij op vakantie

Wil je tijdens je kampeertrip zoveel mogelijk plasticvrij blijven? Kies dan voor herbruikbare verpakkingen en gerecyclede materialen. Gebruik bijvoorbeeld een herbruikbare waterfles en bamboe bestek in plaats van plastic varianten. Door bewuste keuzes te maken geniet je van een duurzame kampeertrip.

Met de extra tips uit deze blog: ‘Zo ga je plasticvrij op vakantie’, ben je goed voorbereid op een fantastische kampeertrip, zonder onnodige bagage en met respect voor de natuur. Veel plezier en geniet van het kamperen!